SL News tester… Skyrgrød (?!)

20141029_192307

Af Anita Odsbjerg Pedersen

På SL News går vi meget op i alt, hvad der kan bringe hygge og alt, der er forbundet med det. Derfor vil vi i fremtiden kigge på lidt forskellige ting, der bidrager til det, og i denne omgang er det mad.

Hvis du tænker tilbage på den sidste gang, du virkeligt hyggede dig, så kommer du højst sandsynligt i tanke om, at der da egentligt var mad, drikke eller begge dele med, for det er bare en integreret del af hele hygge-konceptet.

Det er ved at blive weekend og mange af jer har fri. I får for en gangs skyld måske rent faktisk tid til at slappe af om morgenen og lave jer selv en god, mættende morgenmad. Hos SL News har vi rundt om i Nobel og på Fuglsangs Allé hørt, at det nye skulle være skyrgrød.

Eftersigende skulle skyr være in lige for tiden og at det samme vist nok skulle gælde for grød, og af den grund, besluttede vi os for at undersøge, om de to ting kunne kombineres. Det viste sig heldigvis, at det kunne de godt!

Skyrgrød er ikke svært at lave, men kan godt tage et lille stykke tid at fremstille, hvis man vil have den i frisk version.

Det, man skal bruge er:

  • Skyr efter behov (2-4 spiseskefulde)
  • 1-1,5 dl havregryn
  • 20 mandler
  • Mælk efter behov (Varierer alt efter, hvor godt havregrynet suger)
  • vaniljesukker, sukker, kanel eller marmelade til at forsøde med.

Man hakker mandlerne, blander alle tingene sammen, og voila! Grøden er færdig. Husk dog at hælde mælken i til sidst, for den skal bruges til at give grøden en tilpas konsistens.

Man kan selvfølgeligt også tilføje ting som fx rosiner, en banan eller skifte nøddetypen ud. Kun fantasien (og dine delikate smagsløg), der sætter grænser!

Hvis du ved weekendens slutning får sådan smag for skyrgrød, at du gerne vil have det til morgenmad i hverdagen, så fortvivl ikke! Du behøver ikke at stå og en halv time før, for at lave det, for du kan nemlig lave det som overnight grød, hvor man blander det hele sammen aftenen før, og så lader det stå i en lukket beholder i køleskabet natten over. Det kan dog godt være, at man her er nødt til lige at tilføje en smule mælk for at gøre grøden mere flydende igen, for havregrynet har en hel nat til at stå og suge det i.

Så Bon Appetit og vi håber, at I forbliver mætte hele dagen!